"Net als elke andere onderneming moet ook een verzekeringstussenpersoon zijn markt kennen"

Docent Luc Devlamynck, verzekeringsmakelaar bij Callens Verzekeringsgroep

Voor iedere tussenpersoon in verzekeringen is het bijzonder belangrijk om te weten wat de verschillende verzekeraars aanbieden. Door de groepering van de onderwerpen wordt het met de marktvergelijkingen eenvoudig om de verschillen tussen de verzekeraars te leren kennen.

Extra troef

De marktvergelijkingen behandelen zowat alle verzekeraars van de Belgische markt en zorgen dus voor ruim voldoende diversificatie, verplicht volgens Art 295 ยง3 van de IID richtlijn.

Een handig overzicht

In elk van de marktvergelijkingen worden de voorwaarden van de polissen letterlijk opgenomen en verdeeld per onderwerp. Zo kan de lezer versneld over de tientallen verzekeraars hetzelfde onderwerp vergelijken.

Aandacht voor kleine nuances

Bij het uitleggen van het nut van de diverse onderwerpen wordt telkens de nadruk gelegd op wettelijke minimumvoorwaarden en marktverschillen. Ook de kleine nuances tussen waarborgen komen aan bod.

Alle informatie handig samengevat in een syllabus

U ontvangt een pdf versie van de syllabus die de exacte teksten van de algemene voorwaarden bevatten. Uw syllabus marktvergelijkingen is dus een nuttig naslagwerk!

Kies uw opleiding

Hieronder ziet u de eerstvolgende data.

Marktvergelijking polisvoorwaarden BA privé leven

Marktvergelijking polisvoorwaarden BA privé-leven

5 oktober 2021, Online

Marktvergelijking verzekeringen brand woning

Zorg ervoor dat u als (onafhankelijk) tussenpersoon beschikt over een ruime marktstudie!

17 juni 2021, Online

Marktvergelijking polisvoorwaarden verzekering auto

Marktvergelijking verschillen in verzekering auto bij 20 verzekeringsmaatschappijen

18 mei 2021, Online

Docent

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is bij zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is tevens geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. De marktvergelijkingen zijn dan ook sterk voorzien van praktische voorbeelden en toepassingen.

Lees meer

Meer over verzekeringen?

Alle details en nieuwigheden van de brandverzekering