Dat de ontwikkeling van een digitale ruimte gepaard gaat met verschillende gevaren werd recentelijk nogmaals meerdere keren bewezen. Cybercriminaliteit is een toenemend fenomeen met vaak grote gevolgen. Enerzijds is er vaak een geleden financiële schade, daarnaast duurt het ook vaak enige tijd om het systeem te herstellen alvorens een organisatie terug volledig operationeel is. Alsmaar meer bedrijven willen zich dan ook tegen deze schade dekken a.d.h.v. een cyberverzekering.

Tijdens deze opleiding wordt er dan ook stilgestaan bij de bewustwording van cyberrisk. Dit wordt onder andere gedaan met voorbeelden van de verschillende vormen die criminelen gebruiken om hun slag te slaan. Bewustwording van de verschillende gevaren is hier het doel.

Ook de verschillende deelwaarborgen van de polissen cyber komen in detail aan bod. Deze zijn als volgt in te delen: aansprakelijkheid, eigen schade, bedrijfsschade, diverse kosten, betaling van losgeld, imagoschade en rechtsbijstand.

Op het einde van dit seminarie kent u de verschilpunten tussen de polissen van de diverse maatschappijen. De verschillen zijn immers zeer groot. Alsook beschikt u over de juiste argumenten voor de verkoop van deze verzekering. De bedrijven zijn immers nog niet vertrouwd met de polis. Het is dan ook des te belangrijker dat u hen kan wijzen op de verschillen in voorwaarden en premies. In het duiden van de verschillen tussen de producten, zit de kwaliteit van de verkoper!

Bestemd voor

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel

Programma

Bewustwording van cyberrisk aan de hand van meerdere vormen van cyber crime

Deelwaarborgen van de polissen cyber:

  • Aansprakelijkheid (bv. wegens schending van gegevens, falend informaticasysteem, diefstel en publicatie van gestolen gegevens,…)
  • Multi-media aansprakelijkheid (bv. wegens laster, inbreuk op intellectuele rechten, schade door plagiaat, schending van privacy)
  • Diverse kosten (bv. administratieve verplichtingen, juridisch advies, boetes, restore kosten)
  • Cyberafpersing & losgeld
  • Imagoschade
  • Rechtsbijstand

Verschilpunten tussen de polissen van de diverse maatschappijen

Argumenten voor verkoop van de verzekering

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is via zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen was hij jarenlang voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 4 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data