Wanneer u als makelaar geconfronteerd wordt met een (belangrijk) schadegeval is dat toch altijd een beetje 'het moment van de waarheid'. U kan dus maar beter de principes inzake schaderegeling goed onder de knie hebben, waarbij enige kennis van de technische aspecten zeker geen overbodige luxe is. 

Wat de eenvoudige risico’s betreft zijn de principes inzake schaderegeling op een dwingende manier vastgelegd in de wet betreffende de verzekeringen en de daarbij aansluitende koninklijke besluiten. Even belangrijk zijn natuurlijk de waarborgen. Zij bepalen immers welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen en welke niet. Daarnaast komen bij de schaderegeling nog tal van andere aspecten kijken zoals onderverzekering, toepassing van de vrijstelling, enzovoort.   

Tijdens de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan de technische aspecten van de schaderegeling: Het onderscheid tussen hoofd- en bijkomende waarborgen, reconditionering en andere schadebeperkende initiatieven.

Bestemd voor

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel; schadebeheerders, PCP’ers; VVD’ers

Programma

I. Principes inzake schaderegeling

  1. De regelingstermijnen uit de wet betreffende de verzekeringen 
  2. Bindende derdenbeslissing tegenover arbitrage en dading
  3. Regeling van niet betwiste delen van de schade
  4. Samenstelling van een schadeclaim 
  5. Het effect van een eventuele onderverzekering
  6. Overdraagbaarheid van verzekerde bedragen in geval van over- en onderverzekering
  7. Juiste toepassing van de vrijstelling (basisvrijstelling, vrijstelling natuurrampen)

 

II. Technische aspecten

  1. De hoofdwaarborgen uitsplitsen van de bijkomende waarborgen
  2. 'Salvage en Reconditionering' en de vergoedingen hiervan
  3. Schadebeperkende initiatieven

Een minimale basiskennis brandverzekeringen is wenselijk.

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is bij zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is tevens geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij reeds vele jaren voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U ontvangt een kopie van de slides.

Accreditatie:
 • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 4 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data