Om uw cliënt met raad en daad te kunnen bijstaan is het niet alleen belangrijk om principes inzake schaderegeling goed onder de knie te hebben, maar ook kennis van de Assuralia Conventies is een troef bij een schadegeval in het kader van een polis “brand-eenvoudige risico’s”. 

Zeer veel schaderegelingen zijn immers sterk beïnvloed door de overeenkomsten die verzekeraars met elkaar maken. Zo is het nuttig te weten wanneer verzekeraars geen verhaal uitoefenen. Weet u ook onder welke voorwaarden er slechts 1 expertise en geen tegensprekelijke expertise plaats vindt? Even nuttig is het om te weten hoe een waterschade met gevolg bij de buren kan afgehandeld worden zonder extra plaats bezoek van beide verzekeraars. Bij een aanrijding door een voertuig zal de brandpolis vaak ook tussenkomen voor niet door de polis verzekerde schade enz…

Tijdens deze opleiding worden de belangrijkste elementen van de conventies met betrekking tot de brandpolissen besproken.

Bestemd voor

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel; schadebeheerders, PCP’ers; VVD’ers

Programma

De Assuralia Conventies met betrekking tot de brandpolissen

  1. Conventie aanrijding door een voertuig
  2. Conventie afstand van verhaal
  3. Conventie samenloop van verzekering
  4. Conventie waterschade
  5. Conventie storm
  6. Conventie eigenaar - huurder

De belangrijkste elementen voor de tussenpersonen worden besproken. Ook de link met wetgevingen komt aan bod.

Een minimale basiskennis brandverzekeringen is wenselijk.

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is bij zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is tevens geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij reeds vele jaren voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Documentatie:

U ontvangt een kopie van de slides, alsook volledige teksten van de Assuralia Conventies.

Accreditatie:
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 4 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data