Als makelaar bent u niet gebonden in uw keuze van verzekeringspolissen. U kan vergelijken, vrij kiezen en de beste verzekering kiezen voor uw klanten.

Hoe speelt u de voordelen die u als makelaar hebt (o.a. geen contractuele binding met verzekeringsmaatschappijen) volop uit bij de vergelijking van brand- of woningverzekeringen? Hoe vergelijkt u de waarborgen van een brandverzekering?

 

Uw resultaten

Verzekeringspolissen “Brand - eenvoudige risico’s” lijken op het eerste zicht sterk op elkaar. Toch zijn er hier en daar belangrijke verschilpunten die men best niet over het hoofd ziet. Het is precies de bedoeling van deze opleiding om die verschilpunten onder de aandacht te brengen.

Bestemd voor

Nagenoeg alle verzekeringsmakelaars hebben een groot aantal verzekeringspolissen “Brand – eenvoudige risico’s” in hun portefeuille. Met deze opleiding willen we dan ook deze brede doelgroep bereiken.

"

Helder en duidelijk. Zeer veel materie op korte tijd: prachtig en efficiënt!

"
Dieter De Saeytyd, algemeen directeur, hypotheek.winkel
"

Uitgebreide vergelijking van alle polissen op de markt. Goed naslagwerk!

"
Tom Foubert, productie-, dossier- en schadebeheer, Hylebos bvba
"

Goed overzicht van het aanbod op de markt. Er wordt ook aandacht gevestigd op de minder voor de hand liggende zaken.

"
Oona Van Rysselberghe , Carrewyn & Partners
"

Vlotte en praktijkgerichte bloemlezing van risico's bij de brandverzekering. Vergelijking verzekeraars aan de hand van boeiend gebrachte voorbeelden.

"
Eric Govers, Hypotheekwinkel Antwerpen
"

Zeer goed opleiding. De docent gaf praktische voorbeelden uit zijn eigen jarenlange beroepservaring. Daarnaast gaf hij ook zeer bruikbare commerciële tips inzake schaderegeling of onderhandeling polisvoorwaarden bij maatschappijen.

"
Jan Mechels, bestuurder, FinCare

Programma

De volgende aspecten komen aan bod:

 • Verzekerde personen
 • Wat met eigenaars die niet op het verzekerde adres wonen?
 • Definitie van het verzekerde gebouw
 • Hoe zijn de (extra) garages verzekerd?
 • Welke waarborg is er nog bij een bouwovertreding?
 • Aanrijding door voertuigen of ook botsing tussen inhoud en gebouw
 • Vallen van bomen, kranen of…
 • Verhaal van de huurders, ook voor lichamelijke schade?
 • Waarborg huiszwam
 • Welke vormen van waterschade zijn verzekerd?
 • Alle risico's verzekering of gedefinieerde gevaren
 • Verzekerde bedragen in aansprakelijkheid (verhaal van derden, ba verhuurder, ba gebouw…)
 • Welke waarborgen gelden tijdens verbouwingen?
 • Wat is de minimumvergoeding bij schade?
 • Zijn er beperkingen op verzekerd bedrag inhoud/gebouw?
 • Verschillen in de waarborg diefstal

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is via zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen was hij jarenlang voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
 • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 4 punten
 • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 3 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data