Doelstellingen

Tijdens deze opleiding worden de polissen van verschillende verzekeringsmaatschappijen op meer dan 15 verschillende punten vergeleken. De syllabus bevat de exacte kopie van de betrokken voorwaarden van de verzekeraars.

De volgende verzekeringsmaatschappijen worden met elkaar vergeleken: Aedes, AG Insurance, Allianz, AMMA, Argenta, AXA, Baloise, BDM-ASCO, DVV, Ethias, Federale Verzekering, Fidea, Generali Belgium, ING, KBC, Optimco, P&V, Partners Verzekeringen, Piette & Partners en VIVIUM.

Deze cursus is een uniek naslagwerk voor elke tussenpersoon! Zowel bij nieuwe dossiers als bij schaderegeling zult u zeer snel en eenvoudig toegang vinden tot de diverse onderwerpen.

Uw resultaten

Met deze opleiding willen wij u doen inzien dat zelfs bij het voorstellen van een eenvoudige verzekering als de polis “BA privé leven” u rekening moet houden met een aantal specifieke factoren en in functie daarvan de juiste keuze te maken wat betreft de verzekeringsmaatschappij. 

"

Zeer interessante opleiding. Zeker omdat ik nog maar net ben beginnen werken. Hierdoor leer ik kritischer te kijken naar de algemene voorwaarden van de verzekering BA privéleven. Kan ik vergelijken welke maatschappij het beste voldoet aan de behoeften van de klant.

"
Axelle De Cuyper, commercieel medewerker, Zakenkantoor Keerman Benoit
"

Degelijke analyse van alle aspecten van de BA privé leven polissen met zeer concrete parktijkvoorbeelden.

"
Guy Vandenbussche, zaakvoerder, Insurisk Consulting
"

Een enthousiaste docent uit het werkveld is een echte meerwaarde, dus top.

"
anoniem, zaakvoerder

Programma

De volgende topics komen o.m. aan bod:

 • Bespreking van de minimumgaranties uit het KB privé leven
 • Rangschikking volgens de grootte van de verzekerde bedragen
 • Wie zijn de verzekerde personen, en wie zijn de derden?
 • Welke verzekerde personen kunnen er ook derde zijn (gekruiste aansprakelijkheid)
 • Welke (huis)dieren zijn verzekerd en onder welke voorwaarden?
 • Is er een dekking voor contractuele verantwoordelijkheid (o.a. bij ontleende goederen)
 • Bespreking van Artikel 544 BW
 • Waarborg voor speelgoed, drones, fietsen, jetski, enz.
 • Op welke manier is een zware fout verzekerd? Welke waarborg gelden voor opzettelijke daden?
 • De BOB-waarborg
 • Verzekerde tuinen en gronden
 • Schade door gebouwen
 • Schade door werken in een gebouw
 • Schade door werktuigen

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is via zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen was hij jarenlang voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3,5 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3,5 uren
 • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 4 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data