Op 1 september 2019 is de nieuwe wet tot het toegankelijker maken van de rechtsbijstandsverzekering van kracht gegaan. De wet voert een belastingvermindering in voor de premies van de rechtsbijstandverzekering die voldoen aan een aantal voorwaarden inzake gedekte risico’s, minimale dekking, waarborg en wachttijden. De wet komt in plaats van de vrijstelling van taks op de verzekeringspremie (KB 15.01.2017).

De fiscale stimulans moet de drempel om dergelijke verzekering af te sluiten verlagen. Een must voor elke verzekeringstussenpersoon om op de hoogte te zijn van deze wetgeving om het cliënteel juist te kunnen informeren.

Het doel van deze opleiding bestaat erin om kennis m.b.t. de nieuwe wet te verwerven, alsook om de waarde van het KB i.v.m. de nomenclatuur te kennen. Het is immers belangrijk om de maximum tussenkomst per prestatie te weten. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij de diverse waarborgen in de polis.

Bestemd voor

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel; schadebeheerders, PCP’ers; VVD’ers

Programma

  1. Wetgeving en KB: voorwaarden voor de fiscale aftrekbaarheid van de rechtsbijstand polis
  2. Polisvoorwaarden en eventuele verschillen met de wet (wachttijden, minimum bedragen, minimum waarborgen en uitbreidingen)
  3. Nomenclatuur voor de prestaties van de advocaten
  4. Detailbespreking per verplichte waarborg van de wet
  5. Bespreking verschil met de klassieke polissen verkeer, en privé leven en rechtsbijstand na brand

Een minimale kennis rechtsbijstand is wenselijk, enige ervaring met verzekeringen ook.

 

Docent(en)

d_00403
Luc Devlamynck

Luc Devlamynck was zelfstandig verzekeringsmakelaar van 1982 tot 2018. Hij is via zijn opvolger Callens Verzekeringsgroep NV nog steeds actief bezig met het beroep. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen was hij jarenlang voorzitter van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U ontvangt een kopie van de slides.

Accreditatie:
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 3 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data