Een verdubbeling van het aantal rulings op één jaar tijd bewijst het succes van de innovatie­aftrek. En heel opvallend: ook kmo’s vinden nu hun weg naar de octrooi- of innovatieaftrek. Kmo’s nemen nu al bijna de helft van het aantal rulings voor hun rekening.

Voor de documentatieverplichtingen hebben we meer dan twee jaar moeten wachten op een KB dat die regels concreet invult. Dat KB is er nu eindelijk (KB van 2 oktober 2019, BS 17 oktober 2019). En intussen zijn ook al de eerste controles gestart… Er zijn ook technische wijzigingen in aantocht.

Tijdens het webinar gaat docent Pieter Van Den Berghe in op de laatste nieuwigheden o.a. in de nieuwste rulings en besteedt hij bijzondere aandacht aan de berekening voor softwarebedrijven.

Programma

  • Krachtlijnen van de innovatieaftrek
  • Keuze voor een Belgisch of een Europees octrooi
  • Berekeningsmodellen inzake octrooien en software
  • Wisselwerking met ander fiscale incentives, nl. de investeringsaftrek / belastingkrediet voor O&O, de BV-vrijstelling voor onderzoekers en de vergoeding voor auteursrechten
  • Recente evoluties in de rulingpraktijk en fiscale controles
  • Update i.v.m. technische wijzigingen

Docent(en)

Pieter Van Den Berghe

Pieter Van Den Berghe is fiscaal vennoot bij Monard Law. Hij focust op de vennootschapsbelasting en het internationaal fiscaal recht. Hij is specialist inzake de innovatieaftrek. Hij is regelmatig spreker op seminaries en auteur van diverse artikelen, onder meer voor Fiscale Actualiteit.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 100 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1,25 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data