Tijdens dit webinar zal Alexander Verleysen u een toelichting geven van de belangrijkste zaken waarop u moet letten bij het opzetten van een fiscaal correcte structuur tussen uw werk- en managementvennootschap. Dit met als doel om een volledig onderbouwd dossier te hebben, moest u of uw klant ooit controle krijgen van de fiscus.

 

En wees gewaarschuwd, in de praktijk merken wij dat de fiscus aandachtig kijkt (en zelfs op zoek gaat) naar dergelijke constructies. De facturering van dienstprestaties vanuit de managementvennootschap aan de werkvennootschap ligt dan ook al jaren onder vuur. De fiscus twijfelt bijvoorbeeld vaak aan de werkelijkheid van de gepresteerde handelingen. De fiscus en de belastingplichtige hebben vaak een ander idee over hoe een bepaalde handeling dient gekwalificeerd te worden.

 

Alexander zal zich tijdens dit webinar specifiek richten op de handelingen met betrekking tot de vennootschapsbelasting.

Bestemd voor

  • ondernemers
  • accountants
  • adviseurs & begeleiders van vennootschappen
  • belastingconsulenten
  • bedrijfsleiders
  • zaakvoerders

 

Programma

Een concreet programma wordt nog uitgewerkt door Alexander Verleysen.

Docent(en)

alexander-verleysen
Alexander Verleysen

Gecertificeerd belastingadviseur & Docent Fiscaliteit

Alexander is verbonden aan dnf belgium en verantwoordelijk voor de afdeling dnf tax & legal. Bij dnf ontzorgt hij ondernemers met hun boekhoudkundig dossier en staat hij hen bij met fiscale en financiële vragen. Hij biedt ook fiscaal advies aan andere accountantskantoren zonder uitgebouwde fiscale afdeling.

Gepassioneerd door fiscaliteit schrijft hij regelmatig artikels voor gespecialiseerde tijdschriften en spreekt hij over diverse fiscale topics tijdens seminaries en gastcolleges. Alexander is tevens docent aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en de AP Hogeschool in Antwerpen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Documentatie:

Deze zal digitaal via het platform ter beschikking gesteld worden.

Accreditatie:
  • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data