Doelstellingen

De Brexit lijkt misschien uit het nieuws verdwenen te zijn, maar… what goes around, comes around! Eigenlijk had de Brexit ondertussen al een feit moeten zijn, maar de EU heeft een (laatste?) uitstel verleend tot uiterlijk 31 oktober 2019.

 

Welk scenario het wordt (no deal, het reeds herhaaldelijk afgeschoten Terugtrekkingsakkoord of nog een andere versie) blijft nog steeds koffiedik kijken. Vast staat dat de Brexit hoe dan ook op korte of langere termijn een impact zal hebben op de tewerkstelling van Britse werknemers in België en van Belgische werknemers in het Verenigd Koninkrijk. Bij een no-deal Brexit op 31 oktober, zullen de gevolgen zich reeds vanaf 1 november laten voelen. Stilte voor de storm dus!

 

In dit webinar bekijken Sophie Maes - vennoot - en Martijn Baert - Senior Associate bij Claeys & Engels - de mogelijke gevolgen van een Brexit op:

 • Het verblijf- en tewerkstellingsstatuut van Britse werknemers in België. Welke maatregelen kunnen Britse werknemers nu nog nemen om hun statuut voor de toekomst zoveel als mogelijk veilig te stellen, en waarom is dat van belang voor de werkgever?
 • Waarmee zal in de toekomst rekening moeten worden gehouden bij de tewerkstelling van Britse werknemers naar België? Zullen zij een toelating tot arbeid, visum en/of Single Permit nodig hebben? Kan er eventueel een vrijstelling van toepassing zijn?
 • En bij detacheringen van Belgische werknemers naar het Verenigd Koninkrijk?
 • Welke zullen de gevolgen zijn op het vlak van sociale zekerheid in geval van een grensoverschrijdende tewerkstelling België – UK?
 • Andere arbeidsrechtelijke gevolgen?

 

Programma

 • Het verblijf- en twerkstellingsstatuut van Britse werknemers in België
 • mogelijke maatregelen
 • belang werkgever
 • aandachtspunten bij het tewerkstellen van Britse werknemers in België (toelating tot arbeid, visum, single permit, vrijstellingen)
 • detachering van Belgische werknemers naar het VK
 • impact op de sociale zekerheid
 • andere arbeidsrechtelijke gevolgen

Docent(en)

cr-00002917
Sophie Maes

Sophie Maes adviseert als vennoot bij Claeys & Engels nationale en internationale cliënten omtrent diverse aspecten van internationale tewerkstelling, het individuele en collectieve arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht. Zij begeleidt cliënten bij de detachering van werknemers naar België, het structureren van een gelijktijdige tewerkstelling in meerdere landen, het opstarten van activiteiten in België, herstructureringen en overnames. Sophie werkt regelmatig nauw samen met andere leden van Ius Laboris op grensoverschrijdende projecten en vragen. Daarnaast geeft Sophie advies in uiteenlopende dagdagelijkse hr-aangelegenheden en algemene arbeidsrechtelijke vragen. Sophie spreekt regelmatig op interne en externe binnenlandse en buitenlandse seminaries en is auteur van diverse artikels.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 1 punten (Op aanvraag, mail naar contact@ncoi.be)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data