Het Vlaamse Regeerakkoord 2019-2024 voorziet in een tax shift van het hebben van een woning, naar het verwerven van een woning. De afschaffing en het uitdoven van de geïntegreerde woonbonus werd dan ook aangekondigd en ging gepaard met vele vragen. Op de meest prangende vragen werd door VLABEL reeds een antwoord geformuleerd via de FAQ. Doch blijven er diverse vragen optreden waarvan het antwoord niet eenduidig neergeschreven is.

Tijdens dit webinar wordt door expert Pieter Debbaut voornamelijk het accent gelegd op de nuances alsook enkele bijzondere situaties /vragen worden onder de loep genomen.

Programma

  1. De bestaande gewestelijke (geïntegreerde woonbonus) en federale (langetermijnsparen en intrestaftrek) regeling beknopt opfrissen
  2. Overlopen van de FAQ’s VLABEL met aandacht voor enkele nuances (o.a. herfinancieren, wederopname, verlengen looptijd, pandwissel)
  3. Bespreking van enkele bijzondere situaties/vragen

 

Docent(en)

D_01776.jpg
Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Adviseur bij Liantis en docent aan de Fiscale Hogeschool. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Daarna was hij bij ERGO aan de slag als Tax Manager. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en al vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 100 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-kredietbemiddeling (hypothecair krediet), 1 punten
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 1 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data