Tijdens dit seminarie krijgt u een grondige bespreking van de fiscale aspecten van de individuele levensverzekering (inclusief VAPZ), het pensioensparen en de (hypothecaire) woonkredieten (zowel 2e woning als de gezinswoning).

Bestemd voor

Al wie beroepshalve betrokken is bij de verkoop, behandeling of adviesverlening inzake hypothecaire woonkredieten, levensverzekeringen en pensioensparen. Voorkennis van de belangrijkste principes van de personenbelasting is wenselijk. Ook aan notarissen en makelaars wordt deze opleiding ten zeerste aanbevolen!

"

Een onmisbare opleiding voor de professionele verzekeringsmakelaar! Bedankt!

"
Alain Denaeyer, zaakvoerder, APM Verzekeringen
"

Deze opleiding voldoet volledig aan de verwachtingen. De docent heeft een perfecte kennis van de materie, in combinatie met goede voorbeelden. De complexe materie wordt in mensentaal uitgelegd, waarbij alle facetten van fiscaliteit aan bod komen.

"
Nick Bastiaens, medewerker, Argenta Van Riet Zedelgem bvba
"

De docent is een expert. Dit is een zeer diepgaande opleiding.

"
Katrien Debeuckelaere, zaakvoerder, Focon bvba
"

Ondanks de huidige moeilijkere omstandigheden wel heel goede cursus die zeer duidelijk is gegeven (digitaal), met voldoende interactie.

"
Ingrid Overdulve, Client Assistant, Bank J. Van Breda & Co
"

De docent is een kei in zijn vak.

"
Jos Huibers, kantoorhouder Crelan, Centurio Neerpelt

Programma

Tijdens deze opleiding worden de volgende thema's uitgebreid besproken:

  • Individuele levensverzekering, VAPZ en pensioensparen: percentage van de belastingvermindering, bedrag met recht op vermindering of aftrek, voorwaarden waaraan de levensverzekering, het VAPZ-contract en het pensioenspaarcontract moeten voldoen, taxatie van de individuele levensverzekering en het pensioenspaarcontract, verplichtingen verzekeraars.

 

  • Hypothecaire woonkredieten: Vlaamse woonbonus voor de gezinswoning (= ‘eigen’ woning) (o.m. hoe te behouden bij verandering van gezinswoning?) en de federale belastingvermindering voor de kapitaalaflossingen en de federale intrestaftrek voor het krediet ‘niet-eigen’ woning (nog steeds van toepassing voor nieuwe kredieten!).

Docent(en)

d_01729
Benny De Cauwer

Benny De Cauwer is sinds 1987 actief in de bank- en verzekeringssector. In die lange periode had hij diverse functies (commercieel inspecteur, opleidingsverantwoordelijke, senior executive manager) en was hij verantwoordelijke voor diverse activiteiten, en dit zowel op commercieel als operationeel niveau. Zijn passie voor opleiding en coaching was in 2000 de basis om in bijberoep als trainer aan de slag te gaan. Sinds 2015 heeft hij hiervan zijn hoofdberoep gemaakt en vandaag verzorgt hij vanuit zijn vennootschap, Building Bridges 2 Connect BVBA, coaching-training-consultancy binnen de bank- en verzekeringssector.

Lees meer
D_01333.jpg
Lieven Van Belleghem

Lieven Van Belleghem is licentiaat in de rechten en geaggregeerde voor het onderwijs. Hij was 6 jaar werkzaam bij een bank en 5 jaar directeur bij een verzekeringsmaatschappij. Gedurende enkele jaren was hij ook docent “Verzekeringen” in de 2e licentie handelswetenschappen (Hogeschool Gent). Hij doceert sinds 1981 (intern) en 1985 (intern en in open formule) fiscale opleidingen, voornamelijk voor de bank- en verzekeringssector. In 1992 startte hij met zijn eigen opleidingsbedrijf, dat sinds september 2014 deel uitmaakt van NCOI Learning. Jaarlijks volgen ruim 5.000 bank- en verzekeringsprofessionals de door Fiscaal Informatief georganiseerde seminaries. Hij is sinds 1985 ook auteur van het handboek 'Praktische Belastingservice', hét fiscale naslagwerk voor bank-verzekering en accountancy.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 273 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een kopie van de slides en een exemplaar van het handboek Praktische Belastingservice 2020 (auteur: Lieven Van Belleghem).

Accreditatie:
  • BIV Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, 3 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 2 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-kredietbemiddeling (consumentenkrediet), 2 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-kredietbemiddeling (hypothecair krediet), 6 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 6 punten
  • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 7 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Opleiding exclusief boek

Bent u ingeschreven voor de 'Update Fiscaliteit aj. 2021'Of bent u reeds in het bezit van het boek 'Handboek Praktische Belastingservice 2021'? Dan kan u zich hier inschrijven voor de opleiding 'Grondige fiscale opleiding' zonder de belastinggids.

Inschrijven

Data