Er bestaan heel wat spaar- en beleggingsproducten, gaande van spaarboekjes tot beleggingsfondsen en trackers, beleggingsverzekeringen en zelfs 'derivaten'.

De fiscaliteit van het beleggingsproduct zal mee het uiteindelijk behaalde rendement bepalen.

De laatste jaren werd de belegger niet gespaard: verhoging van de tarieven roerende voorheffing en van de taks op de beursverrichtingen, invoering en afschaffing van de speculatietaks, uitbreiding van de 'Kaaimantaks', verruiming van de heffing op het sparen, en in 2021 de terugkeer van de effectentaks …

 

Dit webinar zet één en ander op een rijtje, per beleggingsinstrument: de fiscaliteit van (o.m.) aandelen, obligaties, fondsen, trackers, beleggingsverzekeringen, … wordt toegelicht.

We analyseren de fiscale behandeling zowel bij de verwerving (aankoop) als bij de vervreemding (verkoop) van elk beleggingsinstrument.

Uiteraard analyseren we welke belasting verschuldigd is op de inkomsten (dividenden, interesten, lijfrenten, …) van elk beleggingsinstrument. 

Bestemd voor

  • ondernemers,
  • accountants,
  • adviseurs & begeleiders van vennootschappen,
  • belastingconsulenten,
  • bedrijfsleiders,
  • zaakvoerders

Docent(en)

d_01259
Anne Meyus

Anne Meyus is als zelfstandig jurist en belastingconsulent gespecialiseerd in de juridische en fiscale aspecten van successie- en vermogensplanning. Zij heeft een jarenlange bancaire ervaring als verantwoordelijke van de afdeling Estate Planning. Verder doceert Anne aan de EHSAL Management School (EMS) o.m. personenbelasting en fiscaliteit van de beleggingen. Anne heeft tal van publicaties op haar naam staan. Ze is een vaste medewerker van 'Fiscaal vermogensbeheer' en auteur van 'Beleggingen en fiscus 2020. De beleggingsproducten fiscaal uitgeklaard', Wolters Kluwer.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 1 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 1 punten
  • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 1,5 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data