Tijdens dit webinar bestuderen we eerst wat beleggingsinkomsten zijn volgens het Belgisch fiscaal recht. Kwalificeren ze als roerende inkomsten of als diverse inkomsten? Wat is 'normaal beheer' van een privaat vermogen bestaande uit een beleggingsportefeuille?

 

Vervolgens staan we stil bij de principes van de belastingheffing: via de roerende voorheffing dan wel via de - al dan niet verplichte - aangifte PB? Welke meldplichten bestaan in de personenbelasting?

 

Gelukkig zijn er enkele fiscale stimuli die de pijn wat verzachten. Van welke belastingverminderingen, -kredieten en -vrijstellingen kan de belegger genieten?

 

We eindigen bij de indirecte belastingen: de taks op beursverrichtingen en, terug van weggeweest, de effectentaks.

Bestemd voor

  • ondernemers,
  • accountants,
  • adviseurs & begeleiders van vennootschappen,
  • belastingconsulenten,
  • bedrijfsleiders,
  • zaakvoerders

Docent(en)

d_01259
Anne Meyus

Anne Meyus is als zelfstandig jurist en belastingconsulent gespecialiseerd in de juridische en fiscale aspecten van successie- en vermogensplanning. Zij heeft een jarenlange bancaire ervaring als verantwoordelijke van de afdeling Estate Planning. Verder doceert Anne aan de EHSAL Management School (EMS) o.m. personenbelasting en fiscaliteit van de beleggingen. Anne heeft tal van publicaties op haar naam staan. Ze is een vaste medewerker van 'Fiscaal vermogensbeheer' en auteur van 'Beleggingen en fiscus 2020. De beleggingsproducten fiscaal uitgeklaard', Wolters Kluwer.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-verzekeringen, 1 punten
  • FSMA-NL Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten-bank, 1 punten
  • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 1,5 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data