Alle fiscale wijzigingen die u in 2020-2021 moet kennen

De fiscale-actualiteit wijzigt momenteel grondig en snel. Zelf alle vakliteratuur doornemen is tijdrovend. De actuareeks personenbelasting van Fiscaal Informatief is de ideale manier om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen in de personenbelasting. Deze formule is onmisbaar voor elke professional die zijn of haar fiscale kennis op peil wil houden.

In 2 sessies per academiejaar krijgt u een handig overzicht van de meest actuele wetgeving, wijzigingen, arresten, circulaires, parlementaire vragen, rulings én commentaren inzake vennootschapsbelasting. Daarnaast worden tevens de belangrijkste artikels uit diverse fiscale nieuwsbrieven besproken en becommentarieerd.

U krijgt niet enkel inzicht in de essentie van de besproken materie, maar ook in de interpretatie ervan voor uw dagelijks klantenadvies.

 

De sessie van april staat volledig in het teken van het nieuwe aangifteformulier en de corresponderende fiscale maatregelen.

Voordelen actuareeks

Concreet advies van topexperts voor maar € 140 per sessie

 • 4 topexperts zetten elke fiscale update om in concreet praktijkadvies.
 • U overlegt met de experts en bespreekt eigen cases.
 • U krijgt bij elke sessie een uitgebreide syllabus.
 • Een digitale syllabus is vóór elke sessie beschikbaar op monKEY.

 

Praktisch

 • Vlot te bereiken locaties met gratis parking
 • U mag altijd gratis wisselen van locatie
 • Mogelijkheid tot het volgen van de sessie via onze digitale tool Virtual Classroom
 • Tot 30% subsidie met de kmo-portefeuille
 • Teamkorting tot 20% wanneer u met verschillende collega’s inschrijft

 

Virtual Classroom

Indien u liever de verplaatsing niet maakt, kan u zich ook inschrijven om het ganse seizoen te volgen via onze digitale tool Vitero – Virtual Classroom. Hiermee zijn wij in staat om een digitale sessie zo interactief mogelijk te maken, net alsof u fysiek aanwezig zou zijn in de klas. Zowel onze clubleden als onze docenten zijn heel enthousiast over deze tool, net omdat die interactie mogelijk is, om vragen te stellen en cases te bespreken, zowel met de docent als met andere clubleden.

Gratis toegang tot monKEY

 • Onbeperkte toegang tot alle officiële bronnen en rechtspraak in monKEY

Hier kan u de nodige informatie vinden

 

Gratis e-book

 • Aangiftegids Personenbelasting AJ 2020, Maurice De Mey & Nathalie Nimmegeers (Waarde: € 43,83)

Docent(en)

D_01776.jpg
Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Adviseur bij Liantis en docent aan de Fiscale Hogeschool. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Daarna was hij bij ERGO aan de slag als Tax Manager. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en reeds vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Lees meer
cr-00087007
Nathalie Nimmegeers

Nathalie Nimmegeers is Senior Tax Advisor bij BNP Paribas Fortis.

Lees meer
cr-00003279
Jef Wellens

Jef Wellens is belastingconsulent en fiscaal jurist bij Wolters Kluwer. Hij staat reeds jaren met beide voeten in de praktijk van de personenbelasting als auteur van diverse fiscale publicaties. Jef bouwde zijn didactische vaardigheden op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen. Ook bij NCOI Learning is hij een vaste waarde en door de deelnemers een zeer gewaardeerd docent. Met een mix van oefeningen en theorie kan hij zijn publiek steeds uitermate boeien.

Lees meer
D_01725.jpg
Maurice De Mey

Maurice De Mey is belastingconsulent. Tot 2015 was hij Tax Director HR bij BNP Paribas Fortis. Hij studeerde af aan de Fiscale Hogeschool en groeide uit tot een referentie in de personenbelasting, een vak dat hij doceert aan de Fiscale Hogeschool. Daarnaast is hij auteur van o.a. de ‘Aangiftegids Personenbelasting’ (Wolters Kluwer), adviseur voor de PB-software van Wolters Kluwer en een veelgevraagd spreker voor fiscale seminaries.

Lees meer

Getuigenissen

"Goed programma voor houden van dergelijke virtual classroom sessies.  Alles vlot verlopen!"

Dirk De Craemer, Accountant en Belastingconsulent IAB, Kantoor De Craemer

"De pluspunten: Steeds op de hoogte gehouden van de laatste actuele nieuwigheden; een beperkte groep waardoor interactie en vragen steeds mogelijk zijn; goede locaties!"

.

"Er wordt kort op de bal gespeeld - er wordt een duidelijke uitleg gegeven - de lessen gebeuren op zeer regelmatige basis."

.

"Het is een gemakkelijke formule omdat je op die manier zeker bent niets van de fiscale actualiteit te missen en je op al meteen een heel stuk van de verplichte opleidingsuren volgt. Heel groot pluspunt vind ik de namiddagsessies."

.

Topics van de voorbije sessies 2020-2021

De actuareeks personenbelasting speelt in op de fiscale actualiteit. Hieronder vindt u een overzicht van de reeds besproken topics van het seizoen 2020-2021.

September: coronamaatregelen COVID19, zowel in de personenbelasting als in de vennootschapsbelasting (enkel voor de fiscale club leden en de deelnemers van de actuareeks vennootschapsbelasting).

Op zoek naar meer? Ontdek onze Fiscale Club

Praktische informatie

Prijs: 280 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Opgelet

De vermelde prijs op de website is de totaalprijs voor het ganse seizoen. Indien u wenst in te schrijven tijdens het seizoen, zal er een pro-rata gedaan worden van de totaalprijs naargelang het aantal resterende sessies. De prijs per sessie blijft behouden, of u nu voor het ganse seizoen inschrijft of voor de resterende sessies.

Clubformule

De actuareeks personenbelasting loopt van september tot juni. Wilt u een extra collega inschrijven of van locatie wisselen tijdens het jaar? Dat kan: laat het ons weten via contact@ncoi.be. 

Accreditatie:
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren (In aanvraag)
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Teamkorting

Wens je met verschillende collega’s van uw kantoor naar de actuareeks te komen, vraag dan een offerte op maat. Stuur een e-mail naar kvandenlangenbergh@ncoi.be

Data