Een correct ingevulde btw-aangifte indienen is vandaag de dag geen sinecure meer. De complexiteit van de wetgeving is daar zeker niet vreemd aan. Zolang er geen uniforme Europese btw-aangifte wordt ingevoerd, ziet het er niet naar uit dat onze Belgische btw-aangifte snel zal vereenvoudigen.

Om te vermijden dat door het indienen van een foutief ingevulde btw-aangifte een controle wordt aangekondigd, en nog erger, boetes worden opgelegd, is het toch belangrijk dat men goed op de hoogte is van hoe de btw-aangifte moet worden ingevuld.

"

Zeer tevreden: alle topics die ik wou zien zijn aan bod gekomen. De docent heeft uitstekende kennis inzake btw; hij  brengt het gestructureerd en gemakkelijk over, door de schematische redeneringswijze naar voren te schuiven.

"
Alexandre Vrebos, boekhouder, Decadt Daniël

Programma

Tijdens dit seminarie geven wij een overzicht van de roosters van de btw-aangifte en welke handelingen op welke wijze in deze roosters moeten worden aangegeven, in het bijzonder de probleemgevallen zoals driehoeksverkeer, handelingen van buitenlandse belastingplichtigen, verlegging van heffing.

En wat met de omzetdrempels waarmee btw-plichtigen rekening moeten houden? De impact van deze wijzigingen en de procedures in geval van vrijwillige of verplichte overgang van kwartaal- naar maandaangiften of omgekeerd worden eveneens behandeld.

Bovendien worden ook nog kort de andere aangiften, zoals de bijzondere btw-aangifte, de jaarlijkse klantenlisting en de intracommunautaire opgave besproken.

Docent(en)

D_02661.jpg
Jurgen Opreel

Jurgen Opreel is managing partner van De btw-lijn. Jurgen is ook lector btw aan de Katholieke Universiteit Leuven, gastspreker aan o.m. de Fiscale Hogeschool Brussel en bij diverse beroepsorganisaties. Hij is vaste medewerker voor de nieuwsbrief Fiscale Actualiteit, de Vandewinckele XIV (publicaties van Wolters Kluwer) en talrijke vaktijdschriften. Jurgen geeft ook advies over buitenlandse btw-topics.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 190 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data