Sommige auteurs factureren de overdracht van auteursrechten met btw, terwijl anderen er helemaal niet voor factureren. Hoe kan dat en wat is desgevallend het btw-tarief? 

Met of zonder btw? Beide zijn mogelijk en dat verklaart meteen ook de verwarring natuurlijk. De regel is dat een overdracht van auteursrechten onderworpen is aan btw, maar... er geldt een automatische btw-vrijstelling als er aan drie voorwaarden tegelijkertijd voldaan is. Is een van deze voorwaarden niet vervuld, dan moet de overdracht van auteursrechten dus gefactureerd worden mét btw.

Zijn er dan ook vrijstellingen? Wat is het verschil bij facturatie bij natuurlijke personen en vennootschappen? Tegen welk tarief moet er gefactureerd worden? Een aantal openstaande vragen die specialist Bart Buelens aan de hand van praktijkvoorbeelden helemaal voor u uitklaart.

Bestemd voor

  • ondernemers
  • accountants
  • adviseurs & begeleiders van vennootschappen
  • belastingconsulenten
  • bedrijfsleiders
  • zaakvoerders

 

Docent(en)

cr-00003754
Bart Buelens

Bart Buelens is oprichter van VAT Consult (vat-consult.be) waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan UCLL en de Fiscale Hogeschool en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Documentatie:

Deze zal via het platform digitaal ter beschikking gesteld worden.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren (In aanvraag)
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data