De wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten, die op 16 oktober 2017 van kracht werd, heeft een belangrijke vernieuwing ingevoerd van dit reglementair kader.

Programma

In dit seminarie belichten we de diverse verplichtingen die deze wet oplegt.

Er wordt vooral gefocust op de niet-financiële tussenpersonen en hun verplichtingen naar identificatie, opvolging en melding.

De begrippen WG/FT, RBA, KYC, KYT, UBO, PPP, enz. zullen na dit seminarie geen geheimen meer voor u inhouden.

Hoe hier praktisch mee omgaan?

Docent(en)

Alain Claes

Alain Claes is sinds 1 oktober 1998 verbonden als advocaat aan de Nederlandstalige balie van Brussel.

Hij is een van de mede-oprichters en partner van het kantoor Sherpa Law, en gespecialiseerd in fiscaal recht. Naast het bijstaan van cliënten in fiscale geschillen (van bij de controle tot de behandeling voor de rechter), biedt hij ook fiscaal advies (vooral in de vennootschapsbelasting, btw, regionale en plaatselijke belastingen, …).

Daarnaast heeft hij een bijzondere expertise in domeinen die nauw aansluiten bij de belastingen, meer bepaald antiwitwaswetgeving en fiscaal strafrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 100 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Documentatie:

Zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1,5 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1,5 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data